Varför Torahblogga?

Varför Torahblogga?

היום - Hayom (Dagens judiska datum):

lördag 14 februari 2009

Juden attackerar julen!

Hej!

Höll just på att surfa runt lite och hittade den här filmen på den amerikanska politiska bloggen Daily Kos, som jag tyckte tangerade lite det jag skriv i december om att vara jude i juletid.

Det är en kort debatt mellan Bob Knight, en representant för en kristen, konservativ organisation – The Culture and Family Institute, och liberala radioprataren och komikern Sam Seder.

Debatten handlar om vad dessa kristna grupper kallar för "the war on Christmas", dvs. hur hemskt det är att fler och fler i butikshandeln och i statliga institutioner väljer att respektera att inte alla firar jul och istället önskar sina kunder och medborgare "Happy Holidays!". "Låt inte politisk korrekthetens tyranni tvätta bort Amerikas kristna arv", skanderar de. "Försvara vår herres födelsedag!"

Seder, som är jude, väljer att gå till attack direkt. Han drar in det riktiga kriget i Irak, tortyr och Guantanamo i de först 60 sekunderna av inslaget. Knight försöker skratta bort det hela, men Seder kontrar med Chanukkah, Rosh haShana och Jom Kippur och att de konservativa kristna vill konvertera alla judar. Knight kan bara skratta nervöst.

Det kan gå lite snabbt till med språket, men det är så roligt!
Varsågod och njut!
Kol tuv,
blog comments powered by Disqus