Varför Torahblogga?

Varför Torahblogga?

היום - Hayom (Dagens judiska datum):

tisdag 5 maj 2009

En bloggande framtid

Hej!

April var en rejäl rekordmånad för Torahblogga: 25 inlägg, 3220 besökare, många riktigt intressanta och livliga diskussioner. Ett stort tack till er alla för engagemanget!

Har varit lite lat och/eller upptagen de första majdagarna för att skriva på bloggen, men håll utkik imorgon och på torsdag för lite fler inlägg.

Om ni saknar judisk elektronisk lektyr kan ni alltid kolla på blogglistan i högerspalten längre ner på sidan. Där kan ni se ett urval av judiska bloggar jag följer och deras senaste inlägg.

Den nyaste bloggen på listan är en som nyligen kommit igång, vid namn Judisk framtid. Det är två unga killar som vill skapa en diskussion om just framtiden för oss judar här i Sverige och om de yttre och inre spänningar som vi svenska judar lever med. Så här skriver de i första inlägget:

Hur kommer Sveriges judiska församlingar att se ut om 20 år? Kommer det fortfarande att bo judar i Sverige år 2040?

Anledningen till att vi väljer att starta den här bloggen just nu är att vi unga judar, den judiska framtiden, nu står inför ett vägskäl. De förutsättningar vi i den yngre generationen har idag skiljer sig väsentligen från den som våra föräldrar, för att inte tala om deras föräldrar, hade när de växte upp. I dagens Sverige betraktas det i det närmaste som udda att tro på någon form av Gud eller kalla sig religiös. Eller är det möjligt att vara jude utan att tro på Gud?

Hur ser då framtiden ut för oss judar som växer upp idag? Om detta och mycket mer ska den här bloggen handla om, vi hoppas att ni kommer att finna innehållet intressant och stimulerande samt att ni ska fylla den med många intressanta kommentarer! Vårt mål är att under maj månad få vädra våra tankar kring detta aktuella ämne, men framförallt att få höra era åsikter, vad tycker ni?

Låter mycket intressant! Det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och så fort jag får lite tid och energi över, ska jag ge mig in i diskussionen där också.

Kol tuv,
blog comments powered by Disqus