Varför Torahblogga?

Varför Torahblogga?

היום - Hayom (Dagens judiska datum):

onsdag 27 maj 2009

Ställ upp för Limmud Stockholm!

Hej!

Fick brev idag från Marc Harris, som är voluntäransvarig för Limmud Stockholm, '09. Konferensen äger rum 21-22 november, så boka in datumen (samt eventuella resebiljetter och hotellrum) redan nu, för du vill inte missa årets Limmud, efter förra årets dundersuccé!

Limmudkonceptet skriver jag om i inlägget
Limmud - en jordbävning av judisk aktivitet. Den bygger på idén att om man kan få folk att ställa upp frivilligt för att till
sammans skapa en Limmud, kommer organisationen aldrig att upphöra p.g.a. bristande ekonomi eller bristande engagemang. Den blir på så sätt mycket starkare och långlivat, och framgång föder mer framgång.

Marc letar efter frivilliga som vill ställa upp och skapa en ny succé i år och förhoppningsvis cementera Limmud Stockholm som en årlig tradition. Jag var själv med i organisationen, när den startades 2007, men sen jag flyttade
från Stockholm, kunde jag inte vara med på samma sätt längre. Ska vi kanske skapa en Limmud på västkusten snart?

Ni hittar Marcs brev här nedan!


Kol tuv,


Hej!

I November förra året genomfördes för första gången Limmud Stockholm. Limmud är en konferens där deltagarna själva får välja vilka föreläsare de vill lyssna på och där föreläsarna själva väljer sina ämnen. Allt från konst till Toratext är välkommet att diskuteras, så länge det sker mot en judisk bakgrund.

Det var ett mycket lyckat arrangemang, med många besökare, diskussioner, föreläsningar, möten, skratt och lärande. På allmän begäran har vi bestämt oss för att köra i år igen! Och vi kan lova att programmet och konferensen kommer vara ännu bättre och ännu mer sprängfylld med upplevelser än tidigare.

Limmud drivs helt och hållet av ideella krafter och detta gäller även själva konferensdagen. Vi kommer att behöva en hel del händer och en hel del hjärnor om vi ska kunna ha en lika lyckad konferens som förra året. Därför hoppas vi att du vill vara med och genomföra detta tillsammans med oss.

I år kommer alla voluntärer att utöver shabbatmiddagen kvällen innan och möjligheten att delta i konferensen till rabatterat pris även få delta på en mindre ”intern” konferens (utan kostnad såklart) i September med sessioner, diskussioner och lite planering inför den stora Novemberhelgen.

Är du intresserad av att vara med? Svara då till mig eller om du har några frågor så ring mig gärna på 0735-338908. Eller bara lite nyfiken på vad Limmud är? Besök vår hemsida, limmud.se

Känner du någon som du tror kan vara intresserad av att vara med, vidarebefordra då gärna detta mail till dem – alla är välkomna i Limmud!

Ha en riktigt skön sommar!
Med varma hälsningar,
Marc Harris, voluntäransvarig
blog comments powered by Disqus