Varför Torahblogga?

Varför Torahblogga?

היום - Hayom (Dagens judiska datum):

tisdag 10 mars 2009

Israel eller Kina - vilket är värre?

Hej!

Så här sa Per Gahrton vid Stoppa matchen demonstrationerna (kravallerna?):
EU har sanktioner igång mot drygt 20 länder, däribland Vitryssland, Burma, Elfenbenskusten, Iran, Liberia, Libyen, Haiti, Libanon, Syrien, Moldova, Sierra Leone, Nordkorea, Sudan, Syrien, Uzbekistan, Zimbawe. De är inga mönsterdemokratier. Ändå har ingen av dem, enligt Amnesty och Human Rights Watch, begått lika många sorters människorättsbrott som Israel.
Visst är det klart att Israel är mycket värre än Nordkorea, Iran, Sudan och Zimbabwe. Gahrton menar att det är skandal att Israel inte sanktioneras av EU. Ett land som Gahrton inte nämner är Kina. Kommunistiska Kina sanktioneras inte av EU och finns inte med på Gahrtons lista av skurkstater och det är ju bra.

Jag läste just Dalai Lamas uttalanden om ockupationen av Tibet:

- Efter att ha ockuperat Tibet genomförde den kinesiska kommunistregeringen en rad repressiva och våldsamma kampanjer.

- Dessa störtade tibetanerna in i sådant djupt lidande och umbärande att de bildligt upplevde helvetet på jorden. Det omedelbara resultatet av dessa kampanjer var att hundratusentals tibetaner dog.

- Ännu i dag lever tibetaner i konstant rädsla, fortsatte han.

- Deras religion, kultur, språk, identitet är nära att utplånas. Det tibetanska folket ses som kriminella, som förtjänar att dö.

Vilken tur att den svenska vänstern inte luras av sådana farliga demagoger!

För vänstern handlar det inte om kvantitet utan kvalitet. En ockupation av ett land som pågått i 50 år och resulterat i hundratusentals människors död väger inte lika tungt som en som pågått i 42 år och lett till generöst räknat 10000 palestiniers död (och 1500 israeler).

Parallellerna mellan Israel och Nazi-tyskland som så ofta dras av vänstern är ju mycket tydligare än med Kina (eller Nordkorea för den delen).

Tibetanerna är fega t.ex. som inte tar till våld mot Kina, de är inte modiga som som palestinier som spränger sig själva - allt de har är några patetiska munkar som
tänder eld på sig själva.

Och tibetanerna har inte stora andliga ledare som de bortgångna Yassir Arafat och Sheik Ahmad Yassin.

Det är tydligt vem som förtjänar den starka kritiken, protesterna och aktionerna. Skönt att ingen demonstrerade på våra gator mot OS i Kina. Det hade varit väldigt orättvist.

Det är uppenbart vilket land västvärlden borde bojkotta. Vi importerar ju knappt från Kina ändå - och de behöver verkligen vårt ekonomiska och moraliska stöd.

Som det står i Torahn:
Ni skall inte handla orätt när ni dömer. Du skall varken gynna den fattige eller ta parti för den rike.
Vajikra (3 mos) 19:15

och

Du skall inte ha dubbla vikter i påsen, varken större och mindre.
Du skall inte ha dubbla mått i huset, varken större och mindre.
Rätta och riktiga vikter skall du ha, liksom rätta och riktiga mått.
Devarim (5 mos) 25:13-15

Allt jag kan säga är vilken tur vi har att media rapporterar mest om världens orättvisaste konflikter och att vi har vänstern som vår moraliska ledstjärna. Annars riskerar vi att protestera fel ockupation!

Kol tuv,
PS. Och ni vet ju hur terrorister håller till med likasinnade. Här är ett inlägg om när Dalai Lama träffade en grupp judiska ledare...


Förtydligande! Att påpeka att det finns en dubbelstandard i Israelkritiken är inte att säga att Israel aldrig kränker mänskliga rättigheter - det gör de. Vad jag menar, om det inte är tydligt nog i mitt inlägg, är att kritiken, demonstrationerna och bojkotten måste vara i proportion till de övergrepp ett land begår. Det dök bara upp ett 30-tal demonstranter utanför Kinas ambassad, när det sker regelbundna demonstrationer med tusentals deltagare utanför Israels ambassad. Det är den dubbelstandard som förlöjligar vänsters anspråk på att slåss för mänskliga rättigheter! Vissa människors rättigheter är mer värda än andras...

Läs mer på DN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8; SvD 1, 2, 3, 4, 5; AB 1, 2; Dagen 1, 2;
blog comments powered by Disqus