Varför Torahblogga?

Varför Torahblogga?

היום - Hayom (Dagens judiska datum):

fredag 13 mars 2009

På andra sidan...

Hej!

Man vet aldrig vad som kan hända en vanlig Shabbat i synagogan...

För många år sedan blev jag och min bror förtjusta i en riktigt rolig independent film om några idioter som försöker filmatisera Bibeln. Det är en mockumentary (fejk dokumentär) som heter The Making of ...And God Spoke från 1993.

Här ser ni ett klipp när de ska filma Kain och Abels brottningsmatch. Jätteroligt!En Shabbatmorgon, när jag och min bror var i synagogan, fick vi syn på killen som spelar producenten i filmen. I Stockholm! I vår synagoga!!! Vi gick fram och presenterade oss och han var lika chockad att någon hade sett denna obskyra film i Sverige.

Han hette Stephen Rappaport och bodde nu i Stockholm. Han var sekulär jude, som fick för sig att han ville se synagogan. Vi bjöd hem honom på Shabbatlunch och har hållit kontakten sen dess.

Här har ni ett YouTube-klipp av The Stephen Rappaport Band. Stephen är alltså inte bara skådespelare, utan även dramatiker, sångare, musiker, och regissör (hans hemsida...). Han sätter regelbundet upp sina föreställningar och konserter runt om i Stockholm (bl.a. på TeaterStudio Lederman).

Här är ett klipp när han sjunger The People on the Other Side, som handlar om utanförskap, fördomar och en nyfikenhet att bryta ner dessa. Enjoy!Kol tuv,
blog comments powered by Disqus