Varför Torahblogga?

Varför Torahblogga?

היום - Hayom (Dagens judiska datum):

torsdag 11 mars 2010

Aftonbladets spekulationer vattnar den grövsta antisemitismen

Ibland får man se något som ger en kalla kårar.

Samuel Danofsky tipsade om följande på Twitter:

sdanofsky #Aftonbladet Kultur är grymma på PR. Nu har deras alster anammats som en naturlig del i den moderna antisemitismen http://bit.ly/96nMpD
Här är adressen till videon:
http://www.memritv.org/clip/en/2370.htm
Jag har mejlat för att se om jag kan få sätta upp den här på bloggen.

Länken Samuel tipsar om tar en till en video hos MEMRI. De är:
The Middle East Media Research Institute (MEMRI) was founded in 1998 in Washington, DC to bridge the language gap between the Middle East and the West by monitoring, translating, and studying Arab, Iranian and Turkish media, schoolbooks, and religious sermons. MEMRI is headquartered in Washington, D.C. and has branches in Baghdad, Tokyo and Jerusalem, and a staff of over 70 working around the globe.

Det är alltså inte MEMRI som står för innehållet, utan det är tack vare denna organisation som vi får se det med översättning.

Detta är riktigt grov antisemitism och inte för känsliga personer, men jag har med det här för att det är ändå så viktigt att det ses av så många som möjligt. Det är viktigt att vi i Europa förstår vad som görs i arabisk media med saker som Aftonbladets sanslösa organhandelsanklagelser. Här hävdar vissa att det är viktigt att ställa frågor. Den syriska statsmakten kan då hävda i TV att det måste vara sant, för det skrivs till och med i fina europeiska tidningar och sen spinna vidare på det, med egna fantasier.

Krister Kronlid, socialdemokrat från Uddevalla, skriver i GP om den arabiska antisemitismen. Jan Guillou däremot, skriver i Aftonbladet och verkar, föga förvånande tycka att allt detta är ett sionistiskt hjärnspöke

Låt oss hoppas att den syriska publiken inte tror på ALLT de ser i TV.

Kol tuv,
Uppdatering: Amerikanska UD skriver i sin årliga rapport om kränkningar av mänskliga rättigheter om hur utsatta muslimer i Europa är, men samtidigt om hur legitim kritik av Israel "går över gränsen till demonisering". Inslaget här ovan är väl ett talande exempel på detta. Läs mer på DN.se.
blog comments powered by Disqus