Varför Torahblogga?

Varför Torahblogga?

היום - Hayom (Dagens judiska datum):

torsdag 4 mars 2010

FIM-Purim - äntligen här!

Hej!

Som annonserat (Finfin FIM-radio) producerade jag ett radioprogram för föreningen Fred i Mellanösterns nya radioprojekt, FIM-radio, förra tisdagen, den 23 februari.

Ni trogna läsare kanske också läste mitt inlägg samma kväll, Oj vej iz mir, om hur inte allting gick som planerat - och låt oss aldrig tala om det igen.

Nu är programmet i alla fall klart, som det skulle ha låtit och ni kan ladda ner och/eller lyssna på det i all sin prakt här genom att klicka på denna länk:


Jag är riktigt stolt över det, även om det inte gick som tänkt när det gällde. Reaktioner, tankar, frågor, konstruktiva förslag är välkomna!

Jag har med följande inslag:

  • Jag hör med Tobias Goldman som skriver sin fil mag på Bar Ilanuniversitetet i Israel, i just bibliska studier. Vi diskuterar koncepten utvalda och anti-utvalda folk.
  • Jag talar med komikern och författaren Aron Flam, som är en av mina intellektuella sparringpartners, om bl.a. komik, allvar, makt och slumpen. Aron delar också ansvaret för en finurlig respons på Aftonbladets organstöldsjournalism. (Se den på YouTube.)
  • Förra året skrev jag om kopplingarna mellan Davis Cup-matchen i Malmö och Purim som inföll tre dagar därefter. Nu letade jag reda på Marianne och Roberta som båda var där och såg miraklet i Malmö med egna ögon.
  • Sist ut kollar jag med min svärfar, Israel Mordakhai (se bilden), som är född i Persien (dagens Iran) om hur det var att fira de persiska judarnas seger över antisemiten Haman i det land där berättelsen utspelade sig.
  • Allt detta och några låtar från israeliska sångaren Kobi Oz, som exprimenterar med religion, poesi och sekularism i en salig blandning. Jag hoppas organisera en Skandinavienturné åt Kobi i en snar framtid (hör av er om ni vill hjälpa till!):
Som sagt: Alla reaktioner, tankar, frågor, konstruktiva förslag är välkomna!

Kol tuv,
blog comments powered by Disqus